Staffan Sandström, Pianist
Kammarmusikprogrammet har gästlärarbesök av Olivier Godin, pianist och professor i Kanada vid universitetet McGill och Musikkonservatoriet i Montréal

Kultur Musik:
Gästlärarbesök från Kanada

Onsdag 28 september 2016.

Kammarmusikprogrammet har precis haft gästlärarbesök av fantastiske Olivier Godin.

Olivier är både verksam som pianist och professor vid två universitet i Kanada: McGill och Musikkonservatoriet i Montréal. I en artikel på MDHs webbsida berättar vår konstnärliga ledare Lena Hellström-Färnlöf: – Olivier är en fantastisk pianist och coach som är verksam både i Europa och i Nordamerika. Han kommer hit för att hålla masterclass och det är en otrolig möjlighet för våra studenter’.

Olivier arbetade både med pianister, sångare och instrumentalister under veckan på Västerås slott, och det var verkligen undervisning på högsta nivå! För mig var det kanske extra roligt att höra honom jobba med några av mina pianister: Debussy med Olga Tomilina som spelade ur Images, andra boken, och i Liszt med Sally Karlberg ur Transcendentala etyder och Elvira Börlin med Vallée D’Obermann. Oliviers känsla för klang, fras och timing är något vi alla kommer att leva länge på!

Vill du läsa mer om Olivier så finns här en länk till hans hemsida http://www.oliviergodin.com

 Ett stort varmt tack till Olivier för att han tog av sin tid att komma till Sverige och vi hoppas alla på ett snart återseende!

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram