Staffan Sandström, Pianist

Konstnärlig utbildning:
nationellt möte i Stockholm

Onsdag 21 September 2016

Idag var det dags igen för möte med KONSTEX – det nationella nätverket för lärosäten med examensrätt på konstnärlig grund.

Mötena cirkulerar runt mellan oss och idag var det dags för Kungliga Konsthögskolan som jag aldrig besökt förut, makalöst fint placerad ute på Skeppsholmen invid Moderna muséet. Konferensrummet hade öppna dörrar med utsikt över vattnet mot Söder höjder, svårslagbart!

Nätverket, som är relativt nytt, har nu funnits i några år och har som mål att stärka konstnärlig utbildning, forskning och samverkan inom högskolan och samhället i stort. Sittande poster innehas till största delen av rektorer och dekaner för de olika lärosätena.

På dagens agenda fanns till exempel frågor som en gemensam broschyr för konstnärliga utbildningar samt frågor kring registrering av konstnärlig output. Många intressanta diskussioner och synpunkter som alltid från en grupp som består av representanter från i princip samtliga konstarter.

En kraftig fick mötet över sig på grund av den brand som under mötet upptäcktes i ett rum på fjärde våningen i ett av KKH:s hus; det som först var en mindre eldsvåda i ett begränsat rum spred sig till vinden med den fruktansvärda följden att byggnaden blev mycket skadad och maskiner och examensarbeten förstördes och blev rökskadade. Otroligt tråkigt och de allra bästa önskningar till KKH att de kommer att komma igenom den här svåra tiden som branden och förlusterna orsakat.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram