Staffan Sandström, Pianist

Västerås Konserthus
Galakonsert

Onsdag 27 mars 2019. Söndagen den 24 mars var det Galakonsert i Västerås Konserthus, Stora Salen, med den nystartade orkester Mälardalens orkesterakademi. Orkestern är en samproduktion mellan Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola och Västmanlandsmusiken, och består av studenter och lärare från högskolan, samt musiker från Västerås Sinfonietta. Dirigent var Västerås Sinfoniettas chefsdirigent Simon Crawford-Philips, Lena Hellström-Färnlöf var konferenciär och sångsolister från avdelningen för musik vid Mälardalens högskola!

Konserten var en stor succé och bjöd på symfonisk repertoar med Schumanns Fjärde Symfoni i d-moll, samt ensembler och arior från operans värld av kända kompositörer som Beethoven, Bizet, Verdi och Johann Strauss.

Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram