Staffan Sandström, Pianist
Konserter vid Musik- och Operahögskolan vid MDH

Våren 2019
Konserter vid Musik- och Operahögskolan

Onsdag 13 mars 2019.       Vid Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola produceras en stor mängd konserter och föreställningar varje termin, i förra veckan gavs Kvinnliga förtecken på Västerås slott och i nästa vecka kommer Galakonsert i Västerås konserthus Stora sal. Kvinnliga förtecken gavs några dagar innan Internationella kvinnodagen och i konserten lyftes inte bara musik av kvinnliga tonsättare utan också musik av män där kvinnan är i fokus. De kvinnliga tonsättare som representerades under kvällen var Nadia Boulanger, Amy Beach, Leopoldine Blahetka och Carin Malmlöf-Forssling. Män som skrivit musik om och till kvinnor var Ludwig van Beethoven, Robert Schumann och Jan Sandström.

Galakonserten som äger rum nästa söndag den 24:e mars är en helt nystartad orkester i samverkan mellan Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola och Västmanlandsmusiken.

Så här skriver vår konstnärliga ledare Lena Hellström-Färnlöf, som också är initiativtagare till projektet, om konserten:

“Helt nytt för säsongen är att chefsdirigent för Västerås Sinfonietta, Simon Crawford-Phillips, dirigerar MDH:s nystartade orkester där studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola, studenter från musikhögskolan i Stockholm, alumner och musiker från Västerås Sinfonietta medverkar. Konsertmästare är MDH:s violinlärare Bartosz Cajler.”

 Ser mycket fram emot denna konsert som bjuder på Robert Schumanns 4:e symfoni i d-moll före paus och operapärlor ur Carmen, Fidelio och Läderlappen efter paus.

En konsert man inte får missa, så vi ses där!

Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram