Staffan Sandström, Pianist
musikverksamhet vid högskolan ska i fortsättningen enligt beslut av rektor benämnas Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens Högskola!

Musik- och Operahögskolan
vid Mälardalens Högskola

Fredag 9 mars 2018.   Nu är det äntligen officiellt: vår musikverksamhet vid högskolan ska i fortsättningen enligt beslut av rektor benämnas Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens Högskola! Det innebär att Sverige numera har sju etablerade musikhögskolor istället för sex. De andra är Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där jag själv utbildat mig, Musikhögskolan i Malmö, Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, Musikhögskolan i Piteå, Musikhögskolan ingesund samt Musikhögskolan vid Örebro Universitet.

Musikverksamheten på högskolan ligger organisatoriskt under UKK, akademin för Utbildning, Kultur och Kommunikation, och vår akademichef Pia Lindberg uttalar sig  om namnbytet:

Det är ett mycket välkommet beslut som kommer efter långt och enträget arbete med att bygga upp en högkvalitativ musik- och operaverksamhet på Mälardalens högskola som i en såväl nationell som internationell kontext är av mycket hög kvalitet. Verksamheten på Musik- och Operahögskolan vid MDH bedrivs av flera av Sveriges främsta lärare inom musik och opera, som alla examinerats från de högre musik- och operautbildningarna, i såväl Sverige som internationellt. Den pedagogiska kompetensen i lärarlaget är hög, våra studenter håller en mycket hög nivå i sitt utövande och lärarnas undervisningsinsatser har resulterat i att flera studenter kunnat avancera till högre musik- och operastudier och/eller erhållit arbete inom musikbranschen. MDH:s musik- och operaverksamhet kan med andra ord jämföras med de etablerade musik- och operahögskolorna i landet och bör därför också benämnas Musik- och Operahögskola.  Dagens beslut är ett tydliggörande av den höga konstnärliga nivån på verksamheten och en viktigt signal till såväl befintliga som blivande studenter och externa samarbetspartners och ett viktigt led i arbetet med att tydliggöra och synliggöra den konstnärliga verksamheten vid Mälardalens högskola och förverkliga visionen om att bli Sveriges främsta Musik- och Operahögskola.

Att byta namn på verksamheten har varit ett långt och enträget arbete som inte hade varit möjligt utan stöd från rektor, förvaltningschef, akademichef, lärare, studenter och branschråd med flera. Stort tack till alla!

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram