Staffan Sandström, Pianist
Kammarmusik, MDH, Musikhögskola, Piano, Piano Utbildning, Sverige, Västerås, Pianist

Piano Utbildning
2018

Torsdag 11 januari 2018.    Då var det dags igen att få se fram emot ett nytt år! Ledigheterna i år blev inte som oftast i Norrland utan istället på andra sidan Atlanten med härliga dagar i New York och Manhattan. Inspirerande och energigivande att få återse kära muséer som Guggenheim och MoMA. Men nu tillbaka igen med ny termin som börjar på måndag den 15:e januari, igår var det en första uppstart med lärarträff i Stockholm med våra superkompetenta huvudinstrumentlärare hemma hos professor Lena Hellström-Färnlöf.

Saker att se fram emot närmaste tiden:

–          Mälardalens högskola och Kammarmusikprogrammet.  Hela terminen ges fullt av konserter på slottet, på campus, på stadsbiblioteket och i domkyrkan, i mars kommer pianoklassen att ge en pianoafton på slottet med bland annat Bach’s samtliga Inventioner och Sinfonior, och i slutet av april kommer läsårets absoluta höjdpunkt: sistaårsstudenternas examens- och avslutningskonserter på Västerås Konserthus.

–          Pianospel. Jag håller på att öva in ett nytt soloprogram som kommer att ha ett tydligt tema och vara utan paus för att inte bryta flödet. Mer om det kommer senare med jag kan avslöja så mycket som att jag är väldigt glad att igen få ta upp ett av mina favoritverk: Gaspard de la nuit av M. Ravel.

Hundens år kan börja!

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram