Staffan Sandström, Pianist
Musik utbildning högskola Pianister och sångare i Romanskonsert Sverige

Pianister och sångare i Romanskonsert

Måndag 8 maj 2017.   Pianister och sångare från avdelningen för musik vid Mälardalens högskola bjöd söndagen den 7 maj Västeråsarna på ett nästan uteslutande franskspråkigt program med somriga förtecken. Spelplatsen för romanskonserten var som traditionen bjuder i den fina Mikaelikyrkan precis utanför Västerås: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/mikaelikyrkan.

Kompositörer som var representerade var Satie, Poulenc, Chausson, Debussy, Franck, Massenet, Saint-Saëns, Hahn, Roussel, Messiaen, Gounod, Fauré, Berlioz samt som outsider sydamerikanske Villa-Lobos. En väldigt fin konsert med där ljuset i kyrkan passade perfekt till den lätta och ljusa musiken.

En passande textrad från Roussels Ciel, aer, et vens: “Himlen, luften, vinden… berätta det för henne.“

 

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram