Staffan Sandström, Pianist
Piano, Konsert, Utbildning, Pianolärare, Sverige, Skellefteå, Västerås, Kultur

En helg i pianots och övningens tecken

Piano, Konsert, Utbildning, Pianolärare, Sverige, Skellefteå, Västerås, Kultur
Beethoven piano concerto 3 cadence, Original score.

Måndag 13 mars 2017.  Då var snart ännu en helg till ända, just den här har lyckosamt nog varit riktigt bra för min egna övning vid pianot! Med allt som händer och sker på skolan och i livet kan det vara svårt att hitta övningsro, men de här två sista dagarna har jag haft lyxen att få vara hemma och hinna med att öva precis som jag behöver och hade planerat.

Jag minns som igår min amerikanska lärare Christina Dahl som ibland efter helgen kom tillbaka från sin hemstad Cleveland till Stony Brook University (där jag studerade för henne) och utbrast ”I had a really great practice weekend!”. Hennes energi och viljan att fortsätta utvecklas inom musiken och pianot har sedan dess varit en stor inspirationskälla för mig, och imorgon tror jag faktiskt att jag kommer att gå tillbaka till mitt egna universitet Mälardalens högskola och glatt säga ”jag hade en riktigt bra övningshelg!”

 Övningen har mest bestått av förberedelser inför en spelning som jag har om tre veckor uppe i mina hemtrakter, då jag kommer att tillsammans med Skellefteå Orkesterförening under ledning av Leif Karlsson kommer att framföra Beethovens tredje pianokonsert i c-moll. Det är ingen nyinstudering utan ert kärt återseende: första satsen framförde jag någon gång under andra halvan av nittiotalet på Sibeliusakademin med den fantastiske läraren och pianisten Eero Heinonen som ackompanjerade mig på konsert som hörde till en av hans kurser som vi var flera svenskar från Kungliga musikhögskolan deltog vid. Sedan framförde jag den i sin helhet något år senare i Stockholms konserthus med SUSO – Stockholms Ungdomssymfoniker – under ledning av Wille Sundling.

Och dessutom så verkar våren vara på väg, inte så dumt det heller!

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram