Staffan Sandström, Pianist
Musik, Piano, Pianorecital i Thessaloniki i auditoriet i Muséet för Bysantinsk Kultur. Piano, Konsert, Concert, Thessaloniki, Greece, Grekland, Swedish, Svensk, Pianist, Staffan Sandström

Musik, Piano:
Pianorecital i Thessaloniki

Musik, Piano, Pianorecital i Thessaloniki i auditoriet i Muséet för Bysantinsk Kultur. Piano, Konsert, Concert, Thessaloniki, Greece, Grekland, Swedish, Svensk, Pianist, Staffan SandströmFredag 3 mars 2017.   För andra gången har jag haft glädjen att spela ett helt program i den grekiska staden

långt från det kanske mest kända landmärket: Vita Tornet. Programmet var ganska omfattande den här gången och såg ut så här:

J. Brahms: Ballade d minor op. 10 nr.1
C. Schumann: Romanze a minor op. 21 nr.1
F. Chopin:
Nocturne F sharp Major op. 15 nr.2
Nocturne c minor op. 48 nr.1
Nocturne F sharp minor op. 48 nr.2
T. Rangström: from Legends of Mälaren (Mälarlegender)
Lento improvisato, quasi Notturno
Andante molto lento, di Legenda
M. Ravel: Jeux d’eau
Intermission
D. Scarlatti:
Sonata E Major K 380
Sonata g minor K 450
Sonata g minor K 30 “Fugue of the Cat”
Sonata A Major K 113
L. Liebermann: Piano Sonata nr. 3 op. 82
Inquieto, esitante – Con tutta forza -Adagio con molto rubato – (Dona Nobis Pacem)-
(Lullabye)- (interlude)- Allegro

Det var extra roligt att Liebermann-sonaten blev väldigt uppskattad! Att planera ett relativt lättlyssnat program och sedan avsluta med ett nutida, mer avancerat verk är en utmaning för publiken men samtidigt kanske den rätta vägen att gå. Programmets första del var till största delen lugn med mycket svärta och melankoli, i och med Rangström så lättade atmosfären upp något och första delen avslutades med den väldigt ljusa Jeux d’eau av Ravel.

Efter paus var det snarare kontrastverkan: de ljusa och virtuosa Scarlatti-sonaterna mot en betydligt tyngre och högdramatisk Liebermann-sonat som i sin mellandel ändå har budskapet Dona Nobis Pacem – Giv Oss Frid. Konserten började enligt grekisk tradition väldigt sent med svenska mått mätt: 20.50 och slutade 22.30 men det verkade inte vara några som helst problem för den entusiastiska grekiska publiken.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram