Staffan Sandström, Pianist

Mälardalens Universitet
2022

Söndag 13 december 2020.     Mitt i mörkret och svåra tiderna kom så plötsligt en ljusglimt i nyhetsflödet: regeringen föreslår i forskningspropositionen att Mälardalens högskola ska bli Mälardalens Universitet den 1:a januari 2022! Ekonomiskt innebär förslaget att ytterligare 130 miljoner kronor per år i direkta forskningsmedel tillförs till lärosätet. En efterlängtad nyhet som legat på lut i många år men nu äntligen kommit upp på bordet. Extra förvånande också att den benämning som vi trodde skulle landa i ”Mälardalens Tekniska Universitet” i slutförhandlingarna tydligen tappat bort sin tekniska specialisering! Något som många med mig blev väldigt glada för, då MDH står för så mycket annat än bara teknik. Så här beskriver högskolan sig själv på den egna webbsidan i anslutning till regeringens meddelande:

 ”Mälardalens högskola (MDH) är Sveriges största högskola och har campus i Eskilstuna och Västerås. Närmare 17 000 studenter läser kurser och program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, utbildning, teknik, klassisk musik och opera.”.

De två sistnämnda områdena är jag väldigt glad för som ytterligare ett synliggörande både internt och externt av Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola!

Pressträff om nytt universitet Matilda Ernkrans 11 december 2020

Artikel på MDHs webbsida 11 december 2020

Debattartikel Löfven/Ernkrans i Eskilstunakuriren 14 december 2020

interface  Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

interface   Om Staffan Sandström

interface   Om Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram