Staffan Sandström, Pianist

Trevlig sommar!
Happy Summer!

Fredag 14 juni 2019.         Då var ett läsår tillända, och jag sitter här och skriver i den sista skälvande minuten innan semesterväskorna ska packas inför avresa mot värme och vila imorgon bitti.

Ett stort tack till alla högkompetenta lärare på Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola, alla hårt jobbande studenter som sliter för att göra sig en framtid inom musikvärlden, alla mina toppenkollegor i ledningsrådets chefsgrupp på vår akademi UKK, alla inom högskolans försvaltning  som hjälper till att få hjulen att snurra, alla externa samverkans partners både lokalt, nationellt och internationellt, och sist men inte minst min ständiga följeslagare och andra jobb-hälft professor och konstnärlig chef Lena Hellström- Färnlöf, utan vars gedigna arbete och outsinliga energi min vardag skulle ge så mycket mindre resultat och vara så mycket tråkigare!

Glad sommar till alla och vi ses igen efter semestrarna med nyladdade batterier!

 Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram