Staffan Sandström, Pianist
Kammarmusikkonsert Avesta Kammarmusikförenings Piano flöjt

Kammarmusik-
konsert
KonTraSter

Måndag 26 november 2018.     I lördags var det dags för kammarmusikkonsert inom ramen för Avesta Kammarmusikförenings höstprogram. Jag har i många år hört talat om den fina konsertserien, men det här var första gången som jag själv fått chans att medverka och då tillsammans med min bästa duo-partner flöjtisten Malin Trast.

Så här lät det i programmet: ”I den kammarmusikaliska konserten KonTraSter så möts flöjt och piano i ett varierande och brett program med stora kontraster som växlar mellan musikaliska och känslomässiga ytterligheter som mörker och ljus, glädje och sorg samt meditativa klanger och energiska rytmer från pianots lägsta till flöjtens högsta register. Malin Trast – flöjt och Staffan Sandström – piano är professionella musiker från Norrland – Malin från Boden och Staffan från Byske – som verkar med Västerås som bas. Staffan undervisar i piano och kammarmusik på Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola i Västerås och Malin arbetar som frilansflöjtist utöver sitt arbete vid Kulturskolan i Sala; hennes nära vänskap och samarbete med Björn J:son Lindh har synliggjorts bland annat i den minneskonsert i Berwaldhallen i september 2014 som sändes i Sveriges Radio P2 på julafton 2014 och i SVT i februari 2015.Som duo har Malin och Staffan spelat tillsammans sedan 90-talet med en bred och varierad repertoar som framförts runt om i Sverige och utomlands.”

 Vi framförde Gunnar de Frumeries Pastoral Svit, Makoto Shinoharas Kassouga, Francis Poulencs Flöjtsonat, Gabriel Faurés Fantasie, Björn J:son Lindhs Departure Bukarest/Malin’s song/Morgon i Älgå, Torbjörn Carlssons Clarity och Lowell Liebermanns Flöjtsonat. Mottagandet både innan och efter konsert var mycket varmt och vi tackar Avesta Kammarmusikförening så mycket för inbjudan och hoppas att vi ses igen framöver!

Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram