Staffan Sandström, Pianist
Musik- och Operahögskolan vid MDH, Vårkonsert i Västerås, Sverige

Musik- och Operahögskolan vid MDH
Vårkonsert

Torsdag 12 april.   Igår bjöd våra studenter på konsert i Rikssalen, titeln var Vårkonsert och programmet var fullspäckat med en konsertlängd på drygt två och en halv timme.

Repertoaren och instrumentbesättningen var mycket varierad och publiken fick höra på bland annat pianotrio i c-moll av Beethoven samt även hans sista sonat, en Händelaria ackompanjerad av stråkkvartett, Suleks mäktiga Vox Gabrieli för trombon och piano, Schumanns Fantasiestücke för cello och piano, Chopins sista etyd i c-moll, Sjostakovitj violasonat samt konsertaria och duett för cello och fagott av Mozart. En väldigt fin konsert som visade på både bredden och kvalitén på Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola!

Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram