Staffan Sandström, Pianist
MDH / Man lär sig mycket av som pianist under sin utbildning är att spela 4h piano

Piano Utbildning
Pianoprojekt 4h

Tisdag 21 november 2017.   Något som man lär sig mycket av som pianist under sin utbildning både gällandes sitt egna spel och sitt egna kammarmusicerande är att spela fyrhändigt piano. Under hösten 2017 så ha pianoklassen haft som ett projekt att studera in och framföra Bizet’s Jeux d’Enfants (Barnlekar) för piano fyra händer. Bizet var själv en strålande pianist och studerade på Pariskonservatoriet, piano för en elev till Liszt och komposition för en elev till Brahms. Jeux d’enfants är en samling med tolv mindre stycken som är mycket fina och charmiga men som tyvärr inte spelas så ofta. Pianisterna var överens om att det var ett givande projekt där det faktum att de bytte konstellation för varje stycke också bidrog till att lära känna de andras och sitt egna spelsätt än mer än tidigare. Framförandet den 20 november gick fint och vi siktar på fler framföranden under våren!

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram