Staffan Sandström, Pianist
Västerås Konsert Pianister Sångare från avdelningen för musik vid MDH

Musik i Västerås
Romanskonsert

Måndag 23 oktober 2017.   Pianister och sångare från avdelningen för musik vid Mälardalens högskola bjöd söndagen den 22:a oktober Västeråsarna på ett romansprogram med engelska och amerikanska texter. Spelplatsen för romanskonserten var som traditionen bjuder i den fina Mikaelikyrkan precis utanför Västerås: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/mikaelikyrkan.

 Kompositörer som var representerade var Purcell, Haydn, Head, Quilter, Elgar, Beeson, Rorem, Finzi, Vaughan Williams, Barber, Ireland, Laitman, Bridge, Warlock, Britten och Griffes. Så stor spännvidd på repertoaren med allt från barock till nutida och många skiftande karaktärer med stora kontraster; från lätt och jazzigt till tungt och olycksbådande, från brilliant till svart, från gravallvarligt till komiskt.

Våra nästa konserter:

Söndag 12/11 kl. 18.00 Mozarts Requiem. Västerås domkyrka

Onsdag 22/11 kl. 19.00 Höstkonsert.   Rikssalen, Västerås slott

Fredag 24/11 kl. 12.15. Lunchkonsert. Västerås stadsbibliotek

Onsdag 29/11 kl. 19.00. Horngala Hörsalen, Västerås slott

Fredag 8/12 kl. 19.00 Västerås kammarmusikfestival. Hörsalen, Västerås slott

Lördag 9/12 kl. 16.00. Västerås kammarmusikfestival. Hörsalen, Västerås slott

Onsdag 13/12 kl. 18.00. Julkonsert. Länken, MDH Västerås.

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram