Staffan Sandström, Pianist
MDH:s UKK åkte till University of the West of Scotland - UWS i Skottlan, för att delta in en internationell konferens organiserad av HETL.

MDH
Konferens UWSHETL 2017 i Skottland

Lördag 1 juli 2017.   Sista veckan I juni åkte ledningsrådet för vår akademi UKK – akademin för Utbildning, Kultur och Kommunikation (MDH, Mälardalens Högskola), till University of the West of Scotland – UWS, i Paisley, Skottland, för att delta in en internationell konferens organiserad av HETL – International Higher Education Teaching & Learning Association. Det var första gången som vi tillsammas deltar i en internationell konferens som ledningsråd, här kombinerade vi vårt interna uppdrag att arbeta med jämställdhetsintegrering med att avsluta vårterminens fokusarbete med att stärka ledningsrådet som grupp.

Konferensen bjöd på en stor mängd talare från världens alla hörn som berörde väldigt många aspekter av högre utbildning, forskning, breddad rekrytering, mångfald, jämlikhetsintegrering och inkluderande arbete. Mellan föreläsningarna var det väldigt roligt att få chansen att knyta personliga kontakter, jag har förmånen att få nya vänner vid Maastricht University och SUNY Korea, ser fram emot fortsatt samarbete med Albertine och Mica!

Vi bodde väldigt praktiskt på campus i universitetets egna gästlägenheter, lyckat inte minst med tanke på det väl väntade konstanta brittiska regnandet.

Tre intressanta och roliga dagar fick vi, så stort tack till vår akademichef Pia Lindberg som initierade resan och tack också till samtliga medlemmar i ledningsrådet som var med, förträffligt att få chansen till att lära känna varandra lite bättre!

Konferensens webbsida: http://uwshetl2017.uws.ac.uk

UWS: https://www.uws.ac.uk/home/

HETL: https://www.hetl.org

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram