Staffan Sandström, Pianist
Vår 2017 Mälardalens högskola och Kammarmusikprogrammet. Staffan Sandström Piano Pianist

Vår 2017
MDH Kammarmusik
och Pianospel

Måndag 16 januari 2017.    Efter jul- och nyåårsledigheterna i Norrland känns det väldigt bra att komma igång med musiken igen, och när jag blickar framåt så finns det mycket roligt och spännande under det nya årets vårtermin.

–          Mälardalens högskola och Kammarmusikprogrammet. Temat för det här läsåret har varit Nutida musik vilket även fortsatt kommer att genomsyra utbildningen. Förutom att studenterna kommer att ägna sig extra mycket åt den nya repertoaren kommer också intressanta gästbesök som vår egen Sören Hermansson som kommer att hålla i flera seminarier både själv och tillsammans med vänner från musiklivet, samt professor Carl Unander-Scharin från Karlstad Universitet som kommer att föreläsa om konstnärlig forskning och sina spännande forskningsprojekt. Hela terminen ges fullt av konserter på slottet, på campus, på stadsbiblioteket och i domkyrkan, i april kommer pianoklassen att ge en egen pianoafton på slottet och i slutet av maj kommer läsårets absoluta höjdpunkt: sistaårsstudenternas examens- och avslutningskonserter på Västerås Konserthus!

–          Pianospel. Inspirerad av det Nutida musik-temat så håller jag på att studera in ny repertoar: Lowell Liebermann’s tredje pianosonat från 2002, ett ensatsigt verk som är väldigt utmanande för pianisten men som jag hoppas kommer att ge publiken stor behållning! Liebermann kommer jag att tillsammans med musik av Brahms, Clara Schumann, Chopin, Scarlatti, Ravel och Rangström framföra vid en pianoafton i mars i Thessalonikis Bysantinska museum: http://mbp.gr/en. Sedan blir det en kär återkomst till Norrland som solist i Beethovens tredje pianokonsert tillsammans med Skellefteå Symfoniorkester under ledning av Leif Karlsson.

 Tuppens år kan börja!

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram