Staffan Sandström, Pianist

Västerås
Romanskonsert och Orkesterkonsert

Måndag 21 november 2016.   Två söndagar i rad har avdelningen för musik bjudit in till konsert, en i det mindre och intima kammarmusikaliska formatet och en större symfonisk konsert.

Höstens romanskonsert nordisk Höst ägde rum i Mikaelikyrkan strax utanför Västerås där sång- och pianoklassen tillsammans bjöd på ett fantastiskt fint program med musik enbart av Nordiska tonsättare – allt från välbekanta tongångar av Grieg, Rangström och Sibelius till mer okända pärlor av Werle, Hallnäs och Heise. Stort tack till bästa kollegan professor Lena Hellström-Färnlöf för allt arbete och samarbete under hösten som lett fram till konserten! Och mycket fina insatser av alla sångare och pianister, stort tack för fina prestationer!

Orkesterkonserten var Västmanlands symfoniorkester – VSO – som uppförde två verk i Stora Salen i Västerås konserthus under ledning av den eminente Staffan Larsson: Le Coquillage av Andreas Zhibaj och Brahms andra symfoni i D-dur. Flera av orkestermusikerna var lite oroliga inför konserten eftersom programmet var väldigt utmanande,  men orkestern imponerade både med sina klangfärger i Zhibaj och sin energi och fina karaktärer i Brahms. Orkestern som nu funnits i flera år består av lärare från länets musik- och kulturskolor, studenter från avdelningen för musik vid Mälardalens högskola och goda musiker från hela länet, många med gedigen musikalisk utbildning. Alltid lika roligt med den här typen av samproduktion som också stöds av Västerås stad, Landstinget Västmanland och Västerås konserthus. Nästa konsert blir en Galakonsert med orkester och sångsolister söndagen den 26 mars 2017!

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram