Staffan Sandström, Pianist
Västerås Slott kammarkonserter - Staffan Sandström, Pianist

Västerås Slott
kammarkonserter

Söndag 8 december 2019.     Idag är det andra advent, och de här senaste dagarna har Musik- och Operahögskolan bjudit på tre kammarkonserter på Västerås Slott under vår Kammarmusikfestival den 6:e och 7:e december. Traditionsenligt så ges konserterna i vår Hörsal, som är vår största undervisningssal, och som passar väldigt bra till musik i kammarformat.

Kammarmusikfestivalen bjöd i år på en mycket blandad och varierad repertoar med allt från barock till nyskrivet och alla våra fyra instrumentinriktningar stråk, blås, sång och piano var väl representerade. Konserten ägde rum i vår Hörsal som inte är en traditionell fullstor konsertsal, men som passar väldigt bra för kammarmusikframträdanden. Under konsterna kunde publiken njuta av musik från inte mindre än fem århundraden av både kända och mindre kända kompositörer som J.S. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, L v. Beethoven, L. Spohr, Robert och Clara Schumann, E. Köhler, J. Andersen, M. Reger, R. Strauss, B. Britten, W. Stenhammar, S. Barber, L. Bernstein, S. Prokofjev, A. Pizazolla och I. Kohán.

Ett stort tack till alla medverkande studenter, alla lärare som jobbat och förberett studenterna och vår konstnärliga chef professor Lena Hellström-Färnlöf!

Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram