Staffan Sandström, Pianist
VNAM, Vietnam Hanoï, Masterclass Piano, Piano Utbildning

Vietnam
VNAM i Hanoï

Onsdag 8 november 2017.   Så var ännu ett besök i Vietnam över, som tidigare gav jag masterclasses i piano och konsert vid Vietnam National Academy of Music i Hanoï.

Mina utbyten med Vietnam är så värdefulla för mig, att få träffa en så kompetent och sympatisk lärarkår med alla fina pianister är något som ger mig energi för en mycket lång tid framåt. Jag undervisade ca 25 studenter under en vecka, och några av dem han jag till och med se två gånger! Repertoaren var varierad med allt från Bach till Prokofjev, däremellan en hel del Chopin och Beethoven men också Haydn, Clementi, Schubert, Liszt och Rachmaninov. Väldigt hög nivå på studenterna och all lycka till på kommande Chopintävling i Bangkok!

Konserten den här gången var extra rolig för att det var första gången som jag spelade tillsammans med någon ur fakulteten. Jag spelade själv inledningsvis Liszts stora H-mollsonat, sedan bjöd Dao Trong Tuyen och Phuong Huy Nguyen på Petit Suite av Debussy, och sedan avslutade Phuong och jag programmet med Saint-Saëns Danse Macabre för två pianon. Stort tack mina kollegor och även till Svenska Ambassaden och Camilla Bjelkås för att ni kom och för dom fina blommorna!

► Vietnam National Academy of Music 

Svenska ambassaden i Vietnam

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram