Staffan Sandström, Pianist
Konsert, Västerås, Kultur, Musik, Piano Utbildning, Staffan Sandström, Pianist

Galakonsert i Västerås Konserthus

Konsert, Västerås, Kultur, Musik, Piano Utbildning, Staffan Sandström, PianistMåndag 27 mars.  Söndagen den 26 mars var det Galakonsert i Västerås Konserthus, Stora Salen, med Västmanlands Symfoniorkester, dirigent Olivier Godin från Kanada, Lena Hellström-Färnlöf som konstnärlig ledare och konferenciär, Andreas Kongshaug konsertmästare, och sångsolister från avdelningen för musik vid Mälardalens högskola!

Västmanlands Symfoniorkester är en samproduktion mellan Västerås Kulturskola och Mälardalens högskola med stöd av Region Väst. Olivier Godin har besökt Västerås en gång tidigare med då i egenskap av pianist och kammarmusik-coach. Att verka som pianist är hans egentliga sysselsättning även om han också dirigerar mycket. Läs mer om Olivier här: http://www.oliviergodin.com.

Konserten var en stor succé och bjöd på repertoar med ouvertyrer och arior från operans värld av kända kompositörer som Mozart, Bizet, Verdi och Johann Strauss. Dessutom bjöds på allsång där hela publiken fick sjunga med i Fångarnas kör.

MDH:s Kammarmusikprogrammet erbjuder sina studenter individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar  och masterclasses av gästande musiker. Allt i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där studenterna får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger studenterna möjlighet att ta vara på sin konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Vid vår konst­närliga utbildning får studenterna möjlighet att maximalt utveckla sin kreativa förmåga och talang, något som ger dem en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dem också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har man ett kreativt och omväxlande yrke där arbets­fältet är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Instagram